Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، مراسم گرامی‌داشت سالروز فتح خرمشهر و پاسداشت مقام جانبازان «عملیات الی بیت المقدس» امروز با حضور حجت الاسلام شکری نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید، سعید اوحدی رییس بنیاد شهید و معاون رییس جمهور، سردار مرتضی قربانی و جمعی از جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم که به صورت وبینار برگزار شد نمایندگان ولی فقیه در استان‌های مختلف نیز لحظاتی به سخنرانی پیرامون فتح خرمشهر و جایگاه رزمندگان در این عملیات پرداختند.

سردار مرتضی قربانی از فرماندهان حاضر در عملیات الی بیت المقدس نیز دقایقی به ذکر خاطرات خود از آن ایام پرداخت و گفت: در طول ده سالی که رییس موزه شهدا بودم بالغ بر ۲۰۰ میلیون سند جمع آوری کردم. خدا می‌داند چه آرشیوی در صدا و سیما وجود دارد که متاسفانه هنوز تبدیل نشده است. خیلی‌ها از آن روزها صحبت می‌کنند اما تصویر هم باید همراه این صحبت‌ها پخش شود.

وی به روزهای فتح خرمشهر اشاره کرد و گفت: الان از ساعت ۱۱ صبح ۳ خرداد ۶۱ در خرمشهر، با شما صحبت می‌کنم. دیشب حمله را آغاز کردیم. قسمت نیروهای تحت امر من گوشه شلمچه بود و ۲۰۰ شهید از دیشب تقدیم کردیم، چون عراق می‌خواست حمله سختی را انجام دهد.

سردار قربانی با بیان لحظات تلخ و سختی از این عملیات، ادامه داد: خدا شاهد است من سینه خیز مسافتی را رفتم و دیدم رزمندگان، اجساد شهدا را گذاشته‌اند روی هم و پشتشان سنگر گرفتند و آرپی‌جی می‌زدند. وضعیت به گونه‌ای بود که طی ۴۸ ساعت ۴۰۰ شهید دادیم و اجازه ندادیم حتی یک نفر متجاوز وارد و یا از خرمشهر خارج شود.

وی افزود: بعد از عملیات «طریق القدس» و فتح بستان، همراه فرماندهان به خدمت امام رفتیم. آن روزها بین فرماندهان بحث شرعی شد که با جنازه عراقی‌ها از جهت اینکه مسلمانانند باید چکار کنیم؟ همین سوال را از امام پرسیدیم. سپس ایشان گفت: بسم الله الرحمن الرحیم، ای کاش من یک پاسدار بودم، خدا می‌داند اسامی تک تک شما در طومار یاران امام حسین(ع) ثبت شده است.

این فرمانده دوران دفاع مقدس بیان داشت: وقتی در جلسه به امام خمینی عرض کردیم حالا می‌خواهیم تا بصره پیش روی کنیم، ایشان فرمودند: اگر می‌روید نباید یک ذره خون از دست زن یا کودکی بریزد.

وی گفت: بعد از جلسه همه پاسدارها جمع شدند تا امام را ببوسند. یکی دستشان را می‌بوسید، یکی صورت و ... یکی هم از علاقه آویزان شد به گردن امام و خواست ایشان را ببوسد، محسن رضایی دستش را گرفت و گفت: پاسدار بازی درنیار! اما امام دست آقا محسن را پس زد و گفت: بگذار پاسدار بازی دربیاورد. امام چشم بصیرت داشتند و می‌دانستند بسیاری از این افراد شهید می‌شوند.

سردار قربانی با اشاره به اینکه ملاک امام خمینی فقط تقوا بود، خاطرنشان کرد: اگر تقوا و جهاد در دولت و مجلس و ... ما باشد دیگر رشوه و ترس از دشمن وجود نخواهد شد.

وی گفت: بعد از فتح خرمشهر، اسراییل تا جنوب لبنان پیش رفت. عده‌ای از سپاه و ارتش رفتند لبنان اما امام وقتی شنیدند، فرمودند: «برگردید راه قدس از کربلا می‌گذرد». ما در خرمشهر کوچه به کوچه با دشمن جنگیدیم. و این مقاومت بود که تا لبنان و غزه پیش رفت.

این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به نقش رهبری امام و رییس جمهوری مثل آیت الله خامنه‌ای در دوران جنگ، بیان داشت: تا قبل از ترور آقا، ایشان شنبه تا چهارشنبه جبهه بودند و برای نماز جمعه به تهران برمی‌گشتند.

وی گفت: با قاسم سلیمانی در منطقه‌ای بودیم که کسی جرات نمی‌کرد بیاید. یکی از دوستان جوانی را نشان داد و گفت: میدانی او که تا اینجا آمده کیست؟ گفتم: نه نمی‌شناسم. گفت: او سید مجتبی خامنه‌ای فرزند رییس جمهور است. آقا هم خود و هم فرزندانش بدون ادعا در جنگ حضور داشتند.

سردار قربانی با اشاره به گسترش مقاومت و قدرت این جبهه، اظهار داشت: اگر جنگ ۱۲ روزه غزه یک سال دیگر هم طول می‌کشید، موشک از راه های غیب می‌رسید، همانطور که اکنون هزاران موشک در غزه وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فتح خرمشهر مرتضی قربانی صدام فتح خرمشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۳۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

دیگر خبرها

  • عملیات بیت المقدس نقطه عطف دفاع مقدس است
  • پیرمرد ۸۵ ساله قربانی سرقت‌های سمی شد
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • خاتمی: بازی با ایران بازی با دم شیر است / عملیات وعده صادق نشان داد که دوران موشک پایان نیافته است
  • محسن رضایی: غرب دست از حماقت بردارد
  • مسؤولان پیگیر رفع بیکاری و مشکلات معیشتی مردم باشند
  • وعده صادق قدرت اشغالگران قدس را به زیر کشید
  • تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یف
  • سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند
  • کلیپی از رقص دسته جمعی محسن کیایی، محمد بحرانی، محسن شریفیان (فیلم)